Hoppa till huvudinnehållet

V75 på Jägersro i sista stund

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Björn Goop har flera fina chanser på V75
Björn Goop har flera fina chanser på V75

V75 körs på Jägersro den här veckan. Som vanligt när det handlar om Jägersro ska man tänka på att ledningen är en gynnsam position. Det är jämnt streckat i omgången och jag tror att Nadal Broline är den bästa spiken.

Favoriterna

Nadal Broline (V75-3) har nu gjort tre starter efter sitt uppehåll. Senast var han med i V75-finalerna på annandag jul och den insatsen var strålande. Från femte par utvändigt avslutade Nadal Broline med 08,6/700 meter i vida spår bakom vinnande Very Kronos. Spår åtta är inte roligt och det är en klar risk att den värsta motståndaren Gareth Boko kommer till ledningen, men Nadal Broline ska ha toppchans att vinna den här gången.

Emilion (V75-6) är en tysk häst som gör sin första start på svensk mark och det är svårbedömt hur bra han är med sina tolv vinster på 30 starter i karriären. Insatsen på nyårsdagen var i alla fall ett tecken på att han är stark då han vann efter ett tungt lopp. Även om prissummorna är lägre i Tyskland ska man tänka på att Emilion står hårt inne i loppet. Han kan såklart vinna men bör garderas.

Global Warrior (V75-4) var ute i ett långlopp senast och kördes till ledningen tidigt för att sedan vinna säkert. Det var en bra insats men han såg inte helt stabil ut i volten från ett springspår den gången och nu har Global Warrior ett betydligt snävare fjärdespår. Han är förstahäst i loppet men ingen spik för undertecknad.

V75-dragen

Classic Gal (V75-2) vann ett V75-lopp i Kalmar från spets senast och från ett innerspår kan det bli en repris den här gången.

Ornello (V75-4) står bra inne i sitt lopp och med endast tre hästar på den första volten finns det chans för Conrad Lugauer att köra sig till ledningen i ett tidigt skede.

Värmlandshästar

One Deep Valley (V75-2) startgalopp senast, bra i starten före.

Nadal Broline (V75-3) – se favoriterna.

Zeta Kronos (V75-5) har bra spets- och segerchans.

Anita Roc (V75-5) får svårt att vinna den här gången.

Cruise (V75-7) en av många med segerchans.

Artikeltaggar

Björn GoopJägersroTravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.