Skickligt men samtidigt väldigt gjort

Skivor
PUBLICERAD:
Henrik Appel.
Foto: Pressbild
"Otakten, slarvspelet och den skamlösa reverben är fullt medvetna drag som, när det skaver som skönast, leder tankarna till lo-fi-legendarerna Beat Happening."

Henrik Appel var ett bekant ansikte på Arvikascenen för sisådär en 15 år sedan. Tillsammans med några vänner utgjorde han då lokala gruppen Kilroy, som hämtade musikalisk inspiration från 1960-talets rockmylla.

Soloartisten Appel lägger betydligt mindre polish på materialet. ”Humanity”, uppföljaren till ”Burning Bodies” (2018), må ha tagit ett år att skriva, men spelades in på bara fyra dagar med ett brötigt sound som minner om en demobands-cd-rom från 1990-talet. Otakten, slarvspelet och den skamlösa reverben är fullt medvetna drag som, när det skaver som skönast, leder tankarna till lo-fi-legendarerna Beat Happening. Det är väldigt duktigt alltsammans – men också väldigt gjort.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.