Hoppa till huvudinnehållet

Målskytt förlorad – landsman på plats för provspel: "Ett av spåren"

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Reporter Carl-Oscar Lysander
Carl-Oscar Lysander
carl-oscar.lysander@vf.se
Lovette Felicia ses som förlorad av Karlstad Fotboll.
Lovette Felicia ses som förlorad av Karlstad Fotboll. Foto: Tommy Andersson

Lovette Felicia var en stor anledning till att Karlstad Fotboll till slut lyckades rädda sig kvar i division 1.

Men nu ser Daniel Pettersson målskytten som förlorad och en potentiell ersättare finns redan på plats – kunde VF-sporten avslöja under tisdagen.

– Så gott som förlorad för oss, säger Pettersson.

Det var i slutet av juli som Karlstad Fotboll, som inlett säsongen tungt, tog in nederländaren Lovette Felicia till Karlstad på provträning.

Klubben var nöjd med vad de såg och skrev ett kontrakt med Felicia.

Det blev 18 matcher, varav elva från start för Felicia som gjorde tolv mål, ett på straff. Karlstad Fotboll har efter säsongen velat förlänga och hade länge hopp om att så skulle ske.

Men nu är Felicia förlorad.

– Ja, så gott som. Vi räknar inte med honom nu, säger Pettersson.

Men det kan trots allt bli nederländskt i Karlstad Fotboll även den här säsongen. Under tisdagen kunde VF-sporten avslöja att klubben jagat Chovanie Amatkarijo som anlände till Karlstad under tisdagen.

Chovanie Amatkarijo är en ytter från Nederländerna som den senaste säsongen spelade för Scheveningen i tredje divisionen.

– Det är en try out, så får vi se. Det kan bli aktuellt med fler provspelare – samtidigt vill vi vara försiktiga med antalet på träningarna så vi får se framöver.

Det är i en ytterposition han ser Amatkarijo.

– En snabb ytter och en wingspelare med bra fötter och bra teknik. Det är inte nian som vi söker – men kan bli yttern som vi vill förstärka med, vi får se hur det slutar.

Under måndagen presenterade klubben vänsterbacken Anton Snibb. Pettersson ser Snibb som en ersättare till wingbacken Lukas Rhöse som jagats av allsvenska klubbar och som ses som förlorad av Karlstad Fotboll.

Pettersson räknar inte med att göra några fler nyförvärv den här veckan med det är en handfull spelare som ska in i laget innan truppen spikas.

– Vi söker en wingback, en ytter, en nia och en målvakt till som det ser ut nu. Det är många bollar i luften just nu och vi får se när vi kan göra klart med nästa nyförvärv, säger Pettersson.

Artikeltaggar

Daniel PetterssonFotbollIF Karlstad FotbollLovette Ofori (tidigare Felicia)

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.