• idag
  27 jan
  -8°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Mataffärer i Klarälvdalen bör ta större samhällsansvar

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Nästan ingen matbutik i Klarälvdalen med omnejd har tjänsten att man kan beställa matvaror via dator och sedan hämta ut bakom butiken.

Tjänsten finns i Torsby vad jag vet samt att en butik till i Klarälvdalen är på gång med detta. Andra butiker jag talat med i Hagfors och Munkfors slår ifrån sig och säjer att det är för dyrt samt att de inte har personal till detta. Ska detta kallas service?

Många andra butiker i Sverige har denna tjänst och i dessa Coronatider vore det väl bra om butikerna kan ta ett samhällsansvar i frågan. Personal går ju arbetslösa, vi kunder betalar ju för servicen vad klart, så vad är egentligen problemet?

Denna tjänst kunde de väl ha i vart fall en gång i veckan. Ta in en extra personal för just den dagen exempelvis. Vore intressant att få svar från butiksägarna varför de egentligen inte vill införa detta här i trakten när det går utmärkt på andra ställen i Sverige.

Känner många på andra ställen där detta fungerar som även om pandemin försvinner kommer fortsätta att köpa denna tjänst. Alla har inte släkt och vänner som kan hjälpa till med att handla. Även om man är krasslig kan man sätta sig i bilen och köra till butiken och utan att träffa någon få tag på de varor man behöver. Nej butiksägare, dags att göra vad ni kan för att lösa detta problem. Vi måste alla hjälpas åt i dessa tider.

Betalande kund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.