Hoppa till huvudinnehållet

V75-skräll på Axevalla av Valkyria K.

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Valkyria K. och Magnus Jakobsson efter segern på Axevalla.
Valkyria K. och Magnus Jakobsson efter segern på Axevalla. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det blev hela 4,4 miljoner kronor i utdelning på sju rätt vid V75-omgången på Axevalla under nyårsafton.

Redan i den första avdelningen började svårigheterna för spelarna när Håkan Andersson-tränade Valkyria K. skrällde tillsammans med Magnus Jakobsson.

V75-1 bjöd på en galoppfylld inledning där flera av de mest betrodda hästarna försvann per omgående och Valkyria K. hamnade som första häst i andraspår när fältet formerade sig.

Mitt i loppet galopperade ledande Up New Moon och därmed kunde Valkyria K. överta ledningen ut på slutvarvet. I början av upploppet utmanades Valkyria K. rejält av Lovely O.O., men till slut gick hon undan till en säker seger.

– Det känns helt underbart. Det här var den sjätte segern under 2020 så det är ett fantastiskt år som vi har haft. När hon fick ledningen fick jag upp hoppet om seger då hon har gjort sina bästa lopp från den positionen, sa tränaren Håkan Andersson.

Tapper som tvåa

Det blev även en värmländsk andraplats inom V75-spelet genom Merete Larsen-tränade Pacific Kingdom. Rikard N Skoglund körde fram till utvändigt om ledande Global Beware och i en tät slutstrid fick en tapper Pacific Kingdom ge sig knappt mot Ture L.A.

I det nyinstiftade Sylvesterloppet blev det en spetsseger för Phoenix Photo och här slutade Amigo Racer sexa.

Morgan Ivarsson vann ett lopp före V75-spelet då han tillsammans med Emil Pettersson-tränade Gateruds Kashmir svepte fältet på den sista långsidan från tredje par utvändigt och vann lätt före Bara du Chene.

I V4-3 blev det en tredjeplats för favoritspelade C.M.T.Queen Bee efter ett lopp utvändigt om ledande Miriam Håleryd.

Artikeltaggar

AxevallaMagnus JakobssonMorgan IvarssonTravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.