Löfven i Gallerian i julhandeln

Politik | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade folk att undvika trängsel. Den 20 december besökte han Gallerian i Stockholm. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Inte bara justitieminister Morgan Johansson (S) har gett sig ut i julhandeln, i strid med de rådande rekommendationerna. Bara två dagar efter det att statsminister Stefan Löfven uppmanade svenska folket att undvika trängsel sågs han själv i Gallerian i Stockholm, skriver Expressen.

Den 20 december besökte Löfven Gallerian.

– Han var där i ett noga planerat ärende, säger Mikael Lindström, Löfvens pressekreterare till Expressen.

På presskonferensen den 18 december uppmanade regeringen alla att undvika trängsel.

– Jag hoppas och tror att alla i Sverige förstår allvaret, sade statsministern då enligt tidningen.

Justitieminister Morgan Johansson besökte under mellandagarna ett köpcentrum i Lund. Han har i efterhand beklagat besöket och kallat det "oförsiktigt". Något som även statsministern skrev under på.

Pressekreterare Mikael Lindström säger till Expressen att Löfven inte var i Gallerian för att köpa julklappar och säger att han inte "kan gå in på ytterligare detaljer".

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.