Hoppa till huvudinnehållet

Körde rattfull – krockade med tre barn i bilen

Publicerad:
En 25-årig kvinna är misstänkt för grovt rattfylleri efter en singelolycka på måndagskvällen.
En 25-årig kvinna är misstänkt för grovt rattfylleri efter en singelolycka på måndagskvällen. Foto: Kallestad

Kvinnan misstänks ha kört rejält påverkad på riksväg 26. Med sig i bilen hade hon tre små barn – och körde rätt ned i diket. Hon är nu polisanmäld för grovt rattfylleri.

Strax före kvart i nio på måndagskvällen gick ett larm om en singelolycka på riksväg 26, mitt emellan Storfors och Kristinehamn.

En bil hade kört av vägen, ned i diket och slutligen kolliderat med en vägbank. Enligt polisen ska smällen ha varit kraftig och fyra ambulanser larmades ut till olycksplatsen. När blåljuspersonalen anlände noterade man att det rörde sig om en kvinnlig förare och tre små barn.

Över en promille alkohol

Ingen bedömdes vara livshotande fysiskt skadad, men samtliga fördes till sjukhus för kontroll och vård. Däremot har det nu blivit ett rättsligt efterspel. Polisen fattade snabbt misstanke om att den 25-åriga föraren kunde vara onykter.

– Hon blåser positivt i sållningsinstrumentet, säger Åsa Eriksson, stationsbefäl vid polisen.

Man beslutade om att ta ett blodprov, som man vid 11-tiden på tisdagen inte hade hunnit få svar på. Rubriceringen är dock grovt rattfylleri, som innebär att kvinnan kan ha haft 1,0 promille alkohol i blodet.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKristinehamnPolisanmälanrattfylleri dagsböter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.