Brynäs segrare efter långa coronauppehållet

Ishockey
PUBLICERAD:
Anton Röding, i mitten och hans Brynäs fick en perfekt start efter det långa uppehållet.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Ett stort coronautbrott har resulterat i att Brynäs inte spelat match på drygt tre veckor.
När man var tillbaka på banan blev det seger direkt.
Nu börjar jakten, säger Brynäs Johan Alcén till C More efter 5–2-segern.

Brynäs har varit hårt coronadrabbat och inte spelat match sedan den 5 december. Det långa speluppehållet och Brynäs tuffa tid i serien innan dess gör att man ligger klart sist i SHL-tabellen.

-Vi har fått ha en lockdown helt enkelt. Ishallen har varit stängd. De som har haft covid har fått klättra på väggarna hemma. Det har varit stökigt och tråkigt, sade Marcus Björk i C More inför matchen.

Innan avbrottet hade Gävlelaget fyra raka förluster. Men den sviten vände man på i återstarten när man besegrade Malmö med 5–2.

-Det här betydde otroligt mycket. Vi har inte fått tillräckligt med poäng med oss. Vi är ett bra lag. Det är många som tyckt till om oss men vi vet vad vi kan och vilka krav vi har på varandra. Nu börjar jakten för oss, säger Johan Alcén i C More efter matchen.

Brynäs inledde matchen i högt tempo som vittnade om ett taggat lag efter den långa pausen. I slutsekunden av ett powerplay där man skapade mycket press lyckades Brynäs krångla in pucken genom Jaedon Descheneau. Ledningen ökades på av Anton Rödin.

Två mål i tom bur

7.03 in i andra perioden reducerade Malmö genom nyförvärvet Adam Johnson. Amerikanen blev klar för Malmö 15 december och gjorde sin första SHL-match.

Men Brynäs slog inte av på takten och 1.36 in i sista akten utökade man sin ledning. Marcus Björk skickade i väg ett skott som styrdes in av Johan Alcén.

Därefter reducerade Malmö genom Patrik Hersley, målet möttes dock av protester eftersom att Brynäsmålvakten Viktor Andrén precis innan fått pucken i huvudet och var klart påverkad av det.

I slutminuterna gjorde Brynäs både 4–2 och 5–2 i tom bur. Först genom Anton Rödin och sedan genom Adam Pettersson.

En viktig seger för Brynäs och en bruten, fyra matcher lång, segersvit för Malmö.

Luleå nollade Leksand

Vinst blev det också för Luleå som besegrade Leksand med 3–0 på hemmaplan. I Jönköping vann HV71 mot gästande krislaget Oskarshamn som nu har 14 raka förluster. Filip Sandberg blev tvåmålsskytt för HV71.

Växjö gick vinnande ur striden med Färjestad. Slutresultatet skrevs till 4–1.