Ett gångbart mål även nästa år

Krönikor
PUBLICERAD:
Man ska inte ropa hej innan man gått över ån efter vatten eller sälja ullen innan grisen är klippt och allt vad de säger. Men nu gör jag det. Trots att det är lite drygt en vecka kvar av året tar jag risken att utbrista: det gick!

Bokstavligen.

Jag har gått drygt 10 300 steg per dag i genomsnitt under året, enligt stegräknaren i min mobil. Denna framgång kan säkert bero på att jag lurat mig själv att det inte är så viktigt att passera den där gränsen. 10 000 steg per dag är ju ändå bara en reklam-gimmick från OS i Tokyo 1964.

Någon kanske tycker att det är att gå för långt. Men jag måste också tacka corona. För när jag närstuderar stapeldiagrammet i mobilens stegräknare ser jag att det var först i maj mitt genomsnittliga antal dagliga steg översteg 10 000. Och det var ju då pandemin nådde den första, värsta toppen i Värmland med allt vad det innebar av begränsat socialt umgänge. Efter det har jag till och med tagit ytterligare några tusen steg per dag. Promenera är ju nästan det enda man kan göra nu på fritiden. Förutom att läsa, förstås. Där kan jag eventuellt också ha gått för långt. Men mer om det i denna spalt vid senare tillfälle.

Nu kliver vi snart in i ett nytt år. Då håller jag förstås tummar och tår för att vi blir av med coronan. Men också att jag håller i min nya, goda promenadvana. Jag hoppas det går.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.