Hoppa till huvudinnehållet

Årets värmländska idrottsprestation: Plats 11

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Reporter Carl-Oscar Lysander
Carl-Oscar Lysander
carl-oscar.lysander@vf.se
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Värmländskan Anna Bernholm.
Värmländskan Anna Bernholm. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ett märkligt idrottsår lider mot sitt slut – men likväl har det bjudits på högklassiga värmländska idrottsögonblick.

För sjätte året i rad har det blivit dags för VF-sporten att presentera den prestigefulla rankingen av "Årets värmländska idrottsprestation"

Nedräkningen pågår fram tills dess att vinnaren avslöjas på julafton.

Plats 11: Anna Bernholm i världstoppen

Efter ett stark 2019 med EM-medalj och bronsmatch på VM gick det något trögare för värmländska judostjärnan Anna Bernholm, 29.

I februari visade Bernholm återigen gamla takter genom att sluta trea på Paris Grand Slam – den mest prestigefyllda turneringen utanför de stora mästerskapen.

Men redan i januari fick Bernholm klartecken att börja förbereda sig för sommarens OS. Bernholm ansågs som ett av de stora svenska medaljhoppen under de olympiska spelen.

Skadeproblemen fortsatte dock för Bernholm som hade tur i oturen att OS till slut ställdes in. 2021 lär Bernholm dock finnas med och är fortsatt ett medaljhopp.

– Jag är sugen på att tävla nästa år, då ska det bli jäkligt kul. Just nu är jag väldigt träningssugen och tycker att det är så himla kul att vara på mattan igen och känna att jag kan köra på så pass mycket som jag gör. Men jag ser fram emot nästa år och att återigen komma upp på tävlingsmattan kommer vara en speciell känsla, berättade Bernholm för VF i september.

Läs också

Artikeltaggar

Anna BernholmJudoÅrets idrottsprestationÅrets värmländska idrottsprestation

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.