Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors eller avsluta karriären: "Vi har snackat lite löst"

Publicerad:
Degerfors Christoffer Wiktorsson kan ha gjort sin sista match i klubben.
Degerfors Christoffer Wiktorsson kan ha gjort sin sista match i klubben. Foto: Adam Ihsel/TT

Christoffer Wiktorsson kan ha gjort sin sista fotbollsmatch.

Förlängs inte kontraktet med Degerfors tyder det mesta på att han väljer att avsluta sin karriär.

– Vi har stämt av läget lite grann, säger Wiktorsson.

Den historiska matchen förra lördagen mot Ljungskile kan ha varit den sista i Degerforströjan för Christoffer Wiktorsson som varit Degerfors trogen – bortsett från två sejourer i Örebro, 2012 och 2015.

Skulle kontraktet med Wiktorsson inte förlängas tyder mycket på att han gjort sin sista match på elitnivå.

– Jag har flyttat hem till Karlskoga och att dra iväg och flytta igen är inte så aktuellt. Som det känns nu blir det Degerfors eller ingenting, sedan vet man väl aldrig men det är vad jag känner just nu, säger Wiktorsson.

Degerfors kommer i veckan att börja ha samtal med spelare i truppen vars kontrakt går ut. Wiktorsson har hunnit med ett kortare samtal med klubben än så länge.

– Vi har snackat lite löst bara, jag hoppas att det kommer att klarna någon gång under veckan. Sedan får vi se.

Säsongen blev inte vad Wiktorsson hade hoppats på för egen del vad gäller speltid. Skadeproblematik ställde till det i inledningen och det blev totalt nio matcher för Wiktorsson. Tre matcher från start och sex inhopp blev det.

– Det var ringrostigt när jag väl fick chansen, jag hade inte spelat match på väldigt länge då. Sen tycker jag att det fungerade bra och jag är ändå nöjd med min insats i de matcher jag spelade.

Att få spela i allsvenskan tillsammans med Degerfors är en dröm för Wiktorsson. En roll likt den han hade den här säsongen skulle vara en roll han köpte fullt ut.

– Det är svårt att smälta och en dröm för mig, något som jag alltid kommer att minnas. Jag tycker fortfarande att det är väldigt kul att komma ner till Valla och vara med där. Då kan jag köpa som det var nu, även om jag alltid vill spela så mycket som möjligt så försöker jag bidra med andra saker och ta ansvar och hjälpa laget.

Degerfors återsamlas den sjunde januari och då vill Wiktorsson ha klart om det blir en fortsättning i klubben eller inte.

– Jag vill ha ett besked så snart som möjligt, jag måste ta hand om mitt eget och söka jobb om det blir så. Det kommer nog att vara klart innan jul hur det blir, det ska inte vara några problem, säger han.

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDegerfors IFDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.