Hoppa till huvudinnehållet

Kraftig ökning i Hagfors – så är läget i din kommun

Publicerad:

Efter några veckor av avtagande smittökning stack kurvan iväg för Värmland förra veckan. Nu finns siffrorna på kommunnivå.

Coronaläget i Värmland

Coronaviruset sprider sig i Hagfors och det visar sig nu i Folkhälsomyndighetens veckovisa kommunuppdatering. Förra veckan rapporterades 50 nya fall i kommunen.

För Årjängs kommun är det andra veckan i rad med 70 fall eller fler, precis som förra veckan är antalet smittade per 10 000 invånare bland de högsta i landet.

I Karlstad har man för andra veckan i rad sett en liten minskning av antalet nya fall.

– Läget ser ungefär ut som det har gjort de senaste veckorna. Tyvärr har ökningstakten, alltså hur stor ökningen är från vecka till vecka, stigit igen, men vi hoppas att det är tillfälligt, säger Anna Skogstam, biträdande smittskyddsläkare, i sin veckorapport.

Folkhälsomyndigheten redovisar fall utifrån folkbokföringen i maj och därför kan siffrorna skilja sig något från de som redovisas på region-nivå.

Artikeltaggar

CoronavirusetVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.