Hoppa till huvudinnehållet

Trion förlänger med Degerfors: "Mycket viktiga spelare"

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Gustav Granath, Jeff Gal och Daniel Janevski förlänger kontraktet med DIF.
Gustav Granath, Jeff Gal och Daniel Janevski förlänger kontraktet med DIF. Foto: VF/KT

VF-sporten kunde i samband med att Degerfors säkrat avancemanget till allsvenskan avslöja att värmlänningarna förlänger kontraktet med backduon Gustav Granath och Daniel Janevski.

På tisdagseftermiddagen blev det officiellt att hjältarna stannar över nästa säsong – precis som amerikanske målvakten Jeff Gal.

Säsongen har knappt hunnit tagit slut innan Degerfors fokuserar på det som komma skall 2021. Sportchefen Patrik Werner har fullt upp med att spika en allsvensk trupp inför nästa säsong.

Och på tisdagseftermiddagen kom DIF-bossen en bra bit på vägen.

Gustav Granath bekräftade för VF-sporten redan efter slutsignalen på Bravida Arena att han följer med laget till allsvenskan.

Den defensive kuggen kritat på ett kontrakt som sträcker sig till 2023.

– Så är det, det ska bli skoj med allsvenskan. Det blir viktigt att behålla så många som möjligt, sen kanske få in lite mer spets också, sa Granath till VF i lördags.

23-årige Granath är också på väg att få som han vill.

För Degerfors kunde presentera ytterligare två kontraktsförlängningar på tisdagen. Daniel Janevski och Jeff Gal har båda förlängt sina avtal med brukslaget.

Janevski har sajnat ett ettårskontrakt och Gal ett tvåårskontrakt.

– Tre mycket viktiga spelare som har varit med och bidragit under året. Det är viktigt för oss att behålla så mycket som möjligt av årets trupp. Vi är jättenöjda med att de här tre spelarna har skrivit på nya avtal, säger sportchefen Patrik Werner i en kommentar till klubbens hemsida.

VF-sporten skrev i måndags om att Degerfors och Erik Lindell är nära ett nytt flerårskontrakt. Det är inte helt omöjligt att 24-åringen skriver ett nytt avtal senare i veckan.

– Nu ska vi fortsätta med de återstående avtalen. Förhoppningsvis får vi några fler underskrifter de närmaste dagarna, säger Patrik Werner.

Jeff Gal har under säsongen fått se Ismael Diawara vakta målet i majoriteten av matcherna.

Nu när Degerfors har spikat målvaktssidan återstår vem av burväktarna som tar rollen som förstamålvakt i allsvenskan.

Lämnar Karlstad för DIF

Degerfors gör även förändringar i ledarstaben.

Framförallt handlar det om P19-laget som får en ny huvudtränare.

Roger Werner, som ledde laget till allsvenskan denna säsong, får en större roll i A-laget och ersätts i stället av Jesper Swedlund som närmast ansluter från Karlstad Fotboll.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Framförallt väldigt inspirerad, säger han till klubbens hemsida.

Swedlund lockades framförallt av att nu få en heltidstjänst och dessutom få personlig utveckling.

– Det finns många kunniga människor som jag kan lära mig av och som jag dagligen kan diskutera fotboll med här. Sedan vill jag hjälpa till med att få fram ännu fler ungdomar.

Jesper Swedlund kommer även att jobba med fotbollsgymnasiet i Degerfors samt leda Rödvitts U21-lag, förutsatt att det kommer spelas U21-matcher under nästa år.

Artikeltaggar

Daniel JanevskiDegerfors IF HerrErik LindellFotbollGustav GranathJesper SwedlundRoger Werner

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.