Hoppa till huvudinnehållet

Trotjänaren Wiktorsson vill följa med DIF till allsvenskan

Publicerad:
Christoffer Wiktorsson har fått följa de flesta matcherna från bänken.
Christoffer Wiktorsson har fått följa de flesta matcherna från bänken. Foto: HP Skoglund

Christoffer Wiktorsson har gått från lagkapten och en given startspelare till att få se de flesta matcher från bänken.

Men efter det allsvenska avancemanget öppnar nu 31-åringen för en fortsättning i klubben.

– Jag är redo att satsa, säger han.

Det har varit en speciell säsong på många sätt och vis för Christoffer Wiktorsson. Under flera års tid har värmlänningen var en given startspelare i Degerfors, men i år har konkurrensen i backlinjen blivit för hård.

Wiktorsson har fått inleda de flesta matcher på bänken.

Så blev fallet även mot Ljungskile, men försvarsgeneralen fick ändå vara på planen när DIF säkrade avancemanget.

Byttes in mot slutet

I den 88:e minuten byttes han in och kunde bara njuta.

– Det var helt underbart att få vara med när det avgjordes, det är sådant man drömmer om. Att jag inte har fått spela mycket under säsongen spelar mindre roll nu, det viktigaste var att vi grejade allt till slut. Det känns riktigt stort att ha fått vara med på den här resan. Vi har spelat bra och gjort oss välförtjänta av platsen.

I år gjorde 31-åringen sin tionde säsongen i DIF. Förutom fyra år i ärkerivalen Örebro har Wiktorsson representerat Degerfors under hela karriären.

– Det har blivit många år. Det är svårt att smälta in och förklara hur mycket det här betyder. Sjukt stort är det, minst sagt.

Åren i Degerfors har också varit lite av en berg- och dalbana för Christoffer Wiktorsson.

Värmlänningen har varit med när Degerfors både trillat ur Superettan, tog steget upp igen, och nu för första gången på 23 år är tillbaka i landets högsta serie.

– Det är helt underbart att få göra den här bedriften med den här klubben.

Utgående kontrakt

Du har utgående kontrakt, hur går tankarna för nästa år?

– Vi får se vad som händer. Det har varit massa annat att fokusera på under den här pandemin så jag har inte velat störa Werner. Jag har också försökt att lägga allt det där åt sidan och bara fokuserat på att vinna.

Kan du tänka dig ett år till?

– Absolut. Så länge kroppen håller och jag tycker det är kul så är jag redo att satsa. Att vi nu kommer spela allsvenskan gör det inte inte mindre roligt.

Wiktorsson och Johan Bertilsson tillhör de äldsta spelarna i laget och tar gärna på sig ansvaret att ordna en segerfest.

– Ja, vi har varit med förr och tagit Degerfors upp en serie så vi ska nog kunna styra ihop något bra, skrattar Wiktorsson.

"Kommer ha ett snack"

Sportchefen Patrik Werner berättar att han har fört diskussioner med Wiktorsson om framtiden men att ett beslut kring huruvida trotjänaren blir kvar eller inte dröjer.

– Han vill ha reda på hur det går men vi kommer sitta lugnt i båten tills vidare. Vi kommer ha ett snack med tränarduon och höras deras synpunkter och vad de vill.

Patrik Werner i samtal med Victor Edvardsen efter matchen.
Patrik Werner i samtal med Victor Edvardsen efter matchen. Foto: HP Skoglund

Hur tycker du han har tacklat den nya rollen?

– Han har varit väldigt proffsig. Christoffer är en viktig person för laget och gjort det jättebra under årets. Även fast han inte har spelat mycket spå har vi vunnit de matcher han varit på planen. Det är en kille som är från orten och har mycket rutin, sedan hade han säkert velat spela mer men det har varit en tuff konkurrens.

– De närmsta dagarna kommer jag inte tänka så mycket på vad som händer, det tar vi längre fram.

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDegerfors IF HerrFotbollSuperettan

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.