Hoppa till huvudinnehållet

Försvarsadvokaten: "Kämpat för länge"

Publicerad:
Försvarsadvokaten Mats Hellman var nöjd med hovrättens beslut.
Försvarsadvokaten Mats Hellman var nöjd med hovrättens beslut. Foto: Peter Bäcker

Huvudförhandlingen i hovrätten hann knappt avslutas under torsdagen förrän man meddelade att den 77-åriga mannen skulle försättas på fri fot.

– Han fick åka hem med sina döttrar, säger en nöjd försvarsadvokat Mats Hellman.

Mordmisstänkt 77-åring släppt på fri fot

Medan åklagaren Rebecca Hällgren ansåg att hovrättens beslut att försätta den mordmisstänkta 77-åringen på fri fot, var besynnerligt. Hon hade yrkat på att mannen skulle kvarstanna i häktet i väntan på dom.

På den andra sidan jublade försvaret.

– Han blev försatt på fri fot i går. Det har vi kämpat för länge. Det är glädjande att det blev på det sättet. Vi får se vad hovrätten kommer fram till för dom. Det vet vi inte alls. Det är i alla fall uppenbart att rätten inte tycker att det finns en flyktfara, säger Mats Hellman och berättar att det knappt dröjde tio minuter från det att huvudförhandlingen avslutades till dess att beskedet kom om att hans klient var fri tills vidare.

– Eftersom reglerna ser ut som de gör hade vi inte förväntat oss det här, men vår uppfattning är att det inte finns någon flyktfara. Då har vi hela tiden tyckt att han ska släppas. Nu tyckte hovrätten samma sak. Sedan får vi se på hur rätten ser på skuldfrågan.

"En olycka"

Under dagarna i hovrätten har man drivit linjen om att den 76-åriga kvinnans dödsfall kan ha varit en olycka hårdare än i Värmlands tingsrätt.

– Det har hänt saker på campingen där han fått slag från hustrun och tappat kontrollen och ramlat ner över henne och på det sättet träffat henne. Det är den linjen vi har drivit i hovrätten.

Ingen part hade däremot lagt fram någon ny bevisning. Hovrätten kommer att meddela dom den 17 december. I väntan på den fick mannen åka hem tillsammans med sina döttrar.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHovrättenKilMats HellmanMordRebecca Hällgren

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.