Hoppa till huvudinnehållet

Vistades olagligt i Sverige – försökte fly från polisen

Publicerad:
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
En polispatrull tvingades till ett efterföljande under onsdagskvällen då en 33-årig man vägrade stanna för kontroll.
En polispatrull tvingades till ett efterföljande under onsdagskvällen då en 33-årig man vägrade stanna för kontroll. Foto: Johan Nilsson/TT

Drogpåverkad försökte den 33-åriga mannen fly från polisen i hög hastighet under onsdagskvällen. Mitt i bostadsområdet Norrstrand fick patrullen tag på mannen, som nu är misstänkt för en mängd olika brott.

– Han är anhållen, säger Ronny Brattström vid polisen.

Klockan närmade sig 22.30 på onsdagskvällen då en polispatrull fick syn på ett suspekt fordon vid Eriksborgsgatan i Karlstad. Av olika anledningar ville man kontrollera det hela.

– Men föraren drog iväg och patrullen följde efter, säger Jan Matèrne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Efterföljandet gick i hög hastighet och snart krockade föraren lätt med ett annat fordon, men fortsatte sin flykt till fots.

– Personen avvek och sprang från platsen. Polisen fick tag i honom så småningom, säger stationsbefälet Ronny Brattström.

Anhållen för brott

Föraren, som visade sig vara en 33-årig man, greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, olovlig körning då han saknade körkort, smitning från trafikolycka samt ringa narkotikabrott.

– Både bruk och innehav. Det blev även brott mot utlänningslagen då han befinner sig i landet olovligen. Det får gränspolisen titta på.

Den utredningen får även skötas parallellt med de övriga brotten.

– Om han ska tas i förvar för att utvisas.

I nuläget står en kvinna i 60-årsåldern uppsatt som målsägande på grund av kollisionen med det andra fordonet. Ingen annan person skadades fysiskt eller psykiskt vid händelsen.

– Det var väldigt lite trafik ute.

Artikeltaggar

Brott & blåljusJan MatérneNorrstrandOlovlig körningPolisenRonny BrattströmSmitning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.