Hoppa till huvudinnehållet

Profilstarkt när Valsarna spikade truppen: "Ska köra final på Tallhult"

Publicerad:
Jesse Mustonen, Emil Millberg, Thomas H Jonasson och Victor Palovaara är fyra av Valsarnas förare kommande säsong.
Jesse Mustonen, Emil Millberg, Thomas H Jonasson och Victor Palovaara är fyra av Valsarnas förare kommande säsong. Foto: NWT Media/TT

Valsarna har presenterat truppen inför kommande säsong.

I det profilstarka Hagforslaget finns bland annat Victor Palovaara, Thomas H Jonasson och förre elitföraren Jeremia Thelaus.

– Det är många spännande namn vi lyckats ringa in, säger lagledaren Steve Lennartsson.

Fjolårssäsongen blev ett enda stort antiklimax för Valsarna som hade fått ihop den starkaste förartruppen på fler år. Men coronavirusets påverkan på publikantal fick föreningarna i allsvenskan att backa och i stället ställdes säsongen 2020 in.

I år tar Hagforsgänget nya tag och siktar mot en topplacering.

På onsdagen presenterades den trupp som ska upp på Tallhult igen – och det är en hel del profilstarka namn på listan.

Bland annat sticker trion med Victor Palovaara, Thomas H Jonasson, Jesse Mustonen och Jeremia Thelaus ut.

– Många spännande namn. Victor och Thomas är det många som känner igen sedan innan. Vad gäller Jeremia så är det en väldigt intressant comeback vi har framför oss. Han kanske inte kommer köra som i fornstora dagar men nu är det allsvenskan vi pratar om, säger Steve Lennartsson.

Tillbaka på Tallhult

Jeremia Thelaus la undan hojen i garaget för tio år sedan då han avslutade karriären i Karlstadsklubben Solkatterna.

Men längtan efter att få återvända till speedwaybanan har alltid funnits och i år tog den Molkomsbördige 32-åringen chansen att göra en comeback.

– Det vara bara att ta tummen ur och dra igång. Sedan får vi se hur mycket körning det blir med tanke på att mitt jobb alltid kommer i förstahand, säger Thelaus som även kommer köra i division 1 med Speedway 054.

Värmlänningen har under sin elitkarriär representerat både Solkatterna och Valsarna. Dessutom har han meriter från engelska ligan.

Thelaus ser nu fram emot en återkomst till Tallhult.

– Det vore otroligt kul att få chansen och förhoppningsvis kan jag slå mig in i laget. Jag tror nog att jag kommer få köra så det bli ett kärt återseende.

Värvar från Vetlanda

En annan intressant förare är Alexander Woentin som kommer in med ett gästkontrakt från elitserielaget Vetlanda.

Woentin startar säsongen med ett snitt på 1,643 och får även besök av brodern Lucas.

– Alexander är en lovande kille som blev trea i junior-EM och sedan innan är han trippel svensk juniormästare. Han kan verkligen åka speedway.

– Lucas kommer senast från 250-kubik speedway. Han är blott 16 år i år men har varit bland de bättre förarna förra året och blev två i 250-klassen. Det är också en kille som vet hur man åker.

Tappar Handsen

Precis som förra säsongen får Valsarna behålla stora delar av truppen. Lasse Fredriksen, Jonathan Ejnermark, Adrian Bergqvist, Benny Johansson, Emil Larsson Karlsson och Oskar Larsson Karlsson är alla kvar i klubben.

Den enda tongivande förlusten är Kenneth Handsen som valt att köra för Griparna kommande säsong.

– Vi har försökt att behålla så mycket som möjligt av fjolårets trupp inom ramen av budgeten och snittmässigt där vi har ett tak på 10,250. Vi har varit väldigt noga med att få ihop det ekonomiska för att kunna sikta på en plats i elitserien 2022.

Vad blir målsättningen med årets lag?

– Vi ska vara i toppen om vi håller oss hela och friska. Målsättningen är att köra final på Tallhult.

Artikeltaggar

Adrian BergqvistBenny JohanssonEmil Larsson KarlssonJesse MustonenJonathan EjnermarkLasse FredriksenSpeedwaySteve LennartssonThomas H JonassonValsarnaVictor Palovaara

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.