• idag
  19 jan
  -0°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   4.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Sover politikerna på sina möten?

Insändare
PUBLICERAD:
"Vill vi ha politiker som sitter och sover på sammanträden alternativt inte förstår effekterna av det som de beslutar?"
Foto: Håkan Strandman
En mycket viktig sak att förstå, speciellt när man sitter och bestämmer över andra, är att beslut man tar får konsekvenser. Dessa är både positiva och negativa, men man ska alltid jobba för det flesta och mesta positiva som går.

Eda kommun styrs idag av en koalition av c, hel, v, kd. Dessa har inte en majoritet, men SD lägger alltid sitt stöd för dem. Antingen så röstar de med eller så lägger de ner sina röster.

När man sitter och styr, ja då lämnar man också över en del av sin makt till olika tjänstemän. Det är fullt naturligt och inget fel i det, det blir direkt opraktiskt och ohållbart om politiker ska sitta och bestämma i varenda sakfråga. Detta görs via en så kallad delegationsordning. En skrivelse där det står vad var och en får och ska göra. En sådan delegationsordning har även kommunchef Anders Andersson fått och som han nu följer.

Nu så är då återigen Eda kommun på tapeten. En chefstjänsteman har fått lämna sin tjänst. Varför detta har skett, ja det är jag inte insatt i och det är inte många som är det i sakfrågan heller. Kommunchefen får nu då kritik, av Hans Nilsson (HEL) som var det kommunalråd, som anställde kommunchef Anders Andersson en gång i tiden. Denna delegationsordning är offentlig handling, så är också de protokoll där denna är tagen. Så sent som för en månad sen så justerades kommunchefens delegationsordning. Politikerna röstade enhälligt igenom denna, det innebär att ingen politiker var emot. Hans Nilsson (HEL) deltog på det mötet och röstade alltså FÖR den. Samma Hans Nilsson (HEL) sitter med och bestämmer den delegationsordning som kommunchefen har fått från den politiskt styrande ledningen. Man måste då, som väljare, ställa sig frågan: Vill vi ha politiker som sitter och sover på sammanträden alternativt inte förstår effekterna av det som de beslutar? Det är ju enormt uppenbart att det är gällande Hans Nilsson (HEL) gör något av dem i alla fall och vi väljare förtjänar ett mycket bättre styre än så.

Mikael Ensson

Koppom

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.