• idag
  19 jan
  -0°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   4.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Färdtjänst – en risk för smitta

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Nu när det är hög smittspridning av covid-19 undrar jag varför Karlstad kommun fortfarande tycker att det är okej med samåkning i färdtjänsten.

Merparten av oss som använder färdtjänst tillhör någon riskgrupp. Jag gör allt för att hålla mig frisk, jag har minskat mina sociala kontakter, jag besöker inte släkt och vänner. Jag åker inte till affärer och tränar inte på gymmet. Men till jobbet och till sjukvården måste jag fortfarande åka.

Det känns varken bra eller tryggt när man måste sitta två i baksätet. Det är absolut inga 1,5 meter mellan oss. Så Karlstad kommun för att skydda oss som reser med färdtjänst inför att vi får åka en och en.

Färdtjänstresenär

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.