Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen söker konstnärer till arenastaden

Publicerad:
Karlstads kommun söker konstnärer som vill smycka ut den nya arenastaden som växer fram söder om Råtorp.
Karlstads kommun söker konstnärer som vill smycka ut den nya arenastaden som växer fram söder om Råtorp. Foto: Peter Bäcker

Vill du sätta din konstnärliga prägel på Karlstads nya arenastad?

Då har du chansen.

Karlstads kommun söker konstnärer som vill smycka ut Sannafältet sportcenter med en budget på 5,5 miljoner kronor.

Det byggs för fullt för den nya arenastaden som växer fram ett par stenkast från E18 söder om Råtorp. Två konstverk ska pryda arenastaden. Ett huvudverk, som gärna ska ta formen av ett landmärke, planeras längs med Infanterigatan mot E18. Verket blir synligt i flera väderstreck.

Budgeten för konstverket, som ska vara klart hösten 2022, är satt till 4,5 miljoner kronor.

Kultur- och fritidsförvaltningen tar emot intresseanmälningar, inklusive prov på tidigare verk, för uppgiften fram till den 17 december.

Kommunens råd för konstnärlig gestaltning väljer sedan ut fyra konstnärer som innan den 4 maj 2021 ska presentera en tänkt skiss på gestaltningen.

Ett mindre verk planeras vid arenastadens södra entré mot Norra fältet. Samma förfarande gäller där. Där är budgeten en miljon kronor.

Artikeltaggar

KarlstadNöje/KulturNyheterSannafältet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.