Hoppa till huvudinnehållet

Degerforskaptenen: "Besviken och förbannad"

Publicerad:
Degerforskaptenen Oliver Ekroth efter slutsignalen.
Degerforskaptenen Oliver Ekroth efter slutsignalen. Foto: Kajsa Juslin

Oliver Ekroth fick se sitt lag förlora för fjärde gången den här säsongen och dessutom stå för en väldigt svag insats.

– Jag är besviken och förbannad. Vi var riktigt dåliga, säger lagkaptenen.

Degerfors har skämt borta sina supportrar under säsongens gång med bländande spel och storsegrar.

I matchen mot AFC, där seger hade tagit laget till allsvenskan, fick man inte alls spelet att stämma.

– När det kommer till arbetsinsats och vilja var vi efter AFC på mer eller mindre alla punkter i första halvlek, säger Ekroth.

Hur kan det bli så?

– Jag vet inte men det är inte okej någonstans. Det är tråkigt att det ska bli så här i en match man har mycket att spela för. Det är bara att ta sikte på revansch och köra över Sundsvall på lördag.

Ekroth kände inte någon speciell nervositet inför matchen.

– Jag kan bara prata för mig själv. Jag såg det som en vanlig fotbollsmatch. Visst stod det mycket på spel men det ändrade inte mitt fokus. Vi vet vad som krävs för att vinna fotbollsmatcher och i dag stämde ingenting.

– Vi har allt i egna händer. Det är bara att gå vidare och satsa på en bra träningsvecka. Vi känner, redan nu, en enorm revanschlust. På lördag är det 90 minuters krig som gäller för att vi ska stå och fira efter slutsignalen. Det är det vi fokuserar på nu.

Uppladdningen inför matchen var inte den bästa. Flera spelare har varit sjuka i covid-19.

– Det är klart att det inte är optimalt men många av oss fick ändå en hel träningsvecka. För egen del kändes det bra i kroppen. Visst är jag trött nu men det ska man vara efter en fotbollsmatch. Det är bara att acceptera läget och göra det bästa av situationen.

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollOliver Ekroth

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.