Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: VM-guldet säkrat för Kristoffersson

Publicerad:
Johan Kristoffersson kan få fylla på prisskåpet.
Johan Kristoffersson kan få fylla på prisskåpet. Foto: Håkan Strandman

VM-titeln kan vara klar för Johan Kristoffersson.

Och segern i teammästerskapet för JC Raceteknik från Kil.

Det då den sista VM-deltävlingen enligt uppgifter till SVT Sport ställs in.

Johan Kristoffersson tog ett stort kliv mot en tredje seger i förar-VM då Belgiens VM-deltävling ställdes in, hans ledning på 27 poäng före Mattias Ekström blev redan då nästintill ointaglig då 30 poäng är maximal skörd i den sista deltävlingen i Tyskland.

Men nu kan guldet redan vara säkrat.

För enligt SVT Sport är det redan klart att tävlingen på grund av coronaläget ställs in.

– Vi kommer med ett besked nästa vecka, säger Paul Bellamy, vd för rallycross-VM, till SVT.

"Hade varit konstigt"

Efter att Belgien ställdes in sa Kristoffersson så här till VF om det faktum att han vid inställd tävling i Tyskland kan bli mästare i kavaj.

– Det är klart det hade varit konstigt. Samtidigt hade vi en väldigt bra helg i Barcelona där jag fick vinna sista dagen och utöka poängavståndet ganska rejält. Redan då tog vi ett jättestort kliv mot titeln.

Inställt i Tyskland innebär även att titeln i märkesmästerskapet hamnar i Värmland, Joel Christoffersson och hans JC Raceteknik leder mästerskapet.

– Det vore ju fantastisk om det blir så. Jag startade team 2014 med VM-guld som dröm och vi i alla fall nära. Vi får vänta och se, säger teamchefen Joel Christoffersson till SVT.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonJohan KristofferssonRallycrossRallycross-VM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.