Tomas Andersson Wij - Lyckas inte engagera

Skivor
PUBLICERAD:
Tomas Andersson Wij.
Foto: Jessica Gow
"Wij har en olycklig benägenhet att skriva för allmänt och för specifikt på samma gång."

Tidens gång, minnen, kärlek och fågelkvitter är teman som känns igen hos Wij. Nya samarbeten har lett till ett något uppdaterat sound, det vill säga: utöver 90-talets singer/songwriter-pop hörs influenser från 90-talets dansmusik, i små malplacerade synthslingor.

Produktionen är svår att förstå sig på: starka melodier, vackert pianospel, svaga körer, ett intetsägande munspel kastas in och överges. Texterna innehåller tillgjorda metaforer och en mängd årtal och ortsnamn som inte fyller någon funktion för historierna.

Wij har en olycklig benägenhet att skriva för allmänt och för specifikt på samma gång; det angår ingen men är heller inte tillräckligt personligt för att sticka ut. Jag vet inte varför men jag väntade mig mer.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.