Hoppa till huvudinnehållet

Lysande insats av Enzo Am

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Per  Nilsson vann med Enzo Am i Örebro.
Per Nilsson vann med Enzo Am i Örebro. Foto: Sanna Emanuelsson

Torsdagens lunchtrav kördes i Örebro och det blev fina värmländska framgångar.

Bland annat vann Enzo Am på den vassa tiden 12,6 över kort distans med voltstart.

Bengt Oltorp-tränade Enzo Am kördes som vanligt av Per Nilsson och från ett springspår var siktet inställt på ledningen.

Enzo Am tog hand om spets in i den första kurvan och i den positionen blev det åka av på den kladdiga banan. Det första halvvarvet öppnades på 12,4 och det gick sedan ännu snabbare när Enzo Am passerade den första kilometern på 11,5.

Under hela loppet hade Lady Zappa tassat med i rygg men på upploppet svarade Enzo Am ut henne med säker marginal och vann på mycket gångbara 12,6 på sprinterdistans.

Carl Johan Jepson har kört i ett härligt flyt de senaste dagarna och den här lunchen blev det två nya vinster.

I V4-4 körde han Kitsune åt Bengt Berg och Isabell Flacking och precis som med Zenato på Färjestad i måndags slutade det på bästa sätt. Kitsune fick ett lopp i rygg på ledande Briljant Sensation och när luckan kom in på upploppet spurtade hon till seger.

Jepson vann även V4-2 med Havana Boko, som tidigt var i ledningen trots ett bakspår.

Petter Glittum hade en vinnare på Bjerke i tisdags när Emil Mollyn var först i mål och nu blev det en andraplats med Emerick i V4-1. Efter ett lopp i rygg ledaren spurtade Emerick in som tvåa bakom skrällen U.B.Cool.

I det sista loppet blev det en tredjeplats för Tom Horpestad med Pastor Lucas efter en rapp avslutning en bit ut i banan.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonPer NilssonTom HorpestadTravÖrebrotravet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.