Archimedes Badkar - En stilkarta som borde vara omöjlig

Skivor
PUBLICERAD:
"Musikaliskt är det sensationellt tajt, efter en inledning där friformsjazz befaras."

Nästan 50 år sedan starten tycker badkarets grundare slagverkaren Per Tjernberg – mest känd som Per Cussion – att det är dags för en återförening. Åtminstone tror jag att det är så. Vilka som är med, förutom Per och multiinstrumentalisten Jörgen Adolfsson, är inte helt lätt att förstå, men musikaliskt är det sensationellt tajt, efter en inledning där friformsjazz befaras.

Men i stället blandar musikanterna nya låtar och covers på en stilkarta som borde vara omöjlig. Rock, jazz, world, country, blues, funk – här finns det mesta, ofta med ett praktfullt sväng. Per Tjernberg & Archimedes Refill, lyder det officiella namnet – vem hade kunnat ana?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.