Hoppa till huvudinnehållet

Skadad Bernholm missar EM

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Anna Bernholm tränar vidare men kommer inte komma till start när EM avgörs i Prag till helgen.
Anna Bernholm tränar vidare men kommer inte komma till start när EM avgörs i Prag till helgen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Molkomsbördiga Anna Bernholm missar Europamästerskapen i Prag 19-21 november. Landslagsstjärnan är ännu inte helt återställd efter sin korsbandsskada.

Den svenska truppen till EM i judo presenterades på tisdagen. Det var också en mindre trupp som landslagschef Robert Eriksson plockade ut med tanke på de skador och sjukdomar som varit under året.

Bland annat fick Eriksson ett återbud från värmländska storstjärnan Anna Bernholm som fortfarande rehabtränar sin korsbandsskada som hon ådrog sig på Grand Slam-tävlingen i Paris i februari tidigare i år.

29-åringen från Molkom berättade i en intervju med VF-sporten för drygt två och en halv månad sedan att det med största sannolikhet var sluttävlat för i år.

– Det är fortfarande ingen omöjlighet, men sedan får vi se om det är nödvändigt. Eftersom jag redan är klar för OS får vi se vad det blir. Jag har inte diskuterat någon comeback ännu med min tränare men det känns lite onödigt att hoppa på första tävlingen när jag kan vänta lite till. Det är som sagt ingen panik att komma igång redan nu utan det är bättre att få mer kvalitetsträning, sa Bernholm då.

Ansluter i januari

Inte helt oväntat var värmländskan utanför EM-truppen, precis som Marcus Nyman och Joakim Dvärby. Den första har skadekänningar medan den sistnämnda testats positivt för covid-19.

– Att vi tappar tre aktiva, varav två ganska tätt inpå tävlingen, är förstås olyckligt då det inte ges så många tillfällen att tävla i och med situationen med pandemin. Både Marcus och Joakim hade förberett sig bra inför tävlingen men får kasta in handduken med kort varsel.

– Dock blir ingen av dem förhoppningsvis borta för länge utan kan tillsammans med Anna sikta in sig på att vara i tävlingsform och ansluta till truppen i januari, säger Robert Eriksson i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Anna BernholmJudoPrag

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.