Hoppa till huvudinnehållet

Johanssons magiska facit: "Spelar med stort självförtroende"

Publicerad:
Martin Johansson gjorde fem mål på tre matcher förra veckan. Forwarden visar upp en grym målform just nu.
Martin Johansson gjorde fem mål på tre matcher förra veckan. Forwarden visar upp en grym målform just nu. Foto: Tommy Pedersen/TT

Han har passerat 500 matcher 100 mål i SHL. Dessutom verkar Martin Johansson vara i bättre form än någonsin.

Det är ingen skräll att snabbskrinnaren tar plats i "Veckans FBK-lag".

– Jag spelar med ett stort självförtroende nu, säger forwarden.

Fem mål på de tre senaste matcherna. Dessutom 50-procentig i sitt skytte. Ge Martin Johansson ett skottläge och han sätter pucken varannan gång.

Färjestadforwarden har en kanonvecka bakom sig, kanske till och med den bästa han gjort i karriären.

– Det var en bra vecka får man väl säga. Skönt att få göra lite mål och förhoppningsvis lossnar det nu i poängproduktionen. Sedan kanske inte alla ska förvänta sig att jag gör tre mål i varje match men förhoppningsvis flyter det på lite mer nu, säger snabbskrinnaren.

Johansson har redan gjort fler mål än vad han noterades för förra och förrförra säsongen. Fortsätter 33-åringen på samma spår är det inte helt otänkbart att han slår sitt egna målrekord från säsongen 2014/2015 då han gjorde 24 mål i Örebrotröjan.

– Nu när jag har fått spela powerplay så har det automatiskt lett till mer istid och fler skott på mål. Det går lite hand i hand det där. Mer istid ger fler lägen och då brukar det oftast synas i målprotokollet. Sedan att kräva att jag ska göra 24 mål kanske är lite väl mycket. De som vinner skytteligan i SHL brukar ligga någonstans där, men så som det ser ut nu så ska det nog bli ett par fullträffar till i alla fall, skrattar, säger Johansson.

Ny omgivning

De senaste tre matcherna har centern även fått nya lekkamrater. Vid sin sida har han nu mera Olle Lycksell och Per Åslund.

– Vi har haft bra kemi tycker jag, det har funkat riktigt bra. Nu har Åslund kommit in i stället för Viksten men vi har spelet ihop sedan innan och vet var vi har varandra. Det är lätt att hitta passningar till varandra så det är bara för oss att fortsätta köra som vi gjort.

Inför Frölundamatchen och Djurgårdsmatchen har Johansson valt att rehabträna en överkroppsskada i stället för att träna på is.

– En liten skavank som jag fick efter matchen mot Leksand. Det är ingen större fara mer än att det gör lite ont när jag spelar. Komiskt nog har jag ändå lyckats göra fler mål med skadan n vad jag gjort innan

Vem tycker du ska ta plats i "Veckans FBK-lag"?

– Ett enkelt svar hade varit att säga Daniel Viksten med tanke på hand poängproduktion. Men jag tycker faktiskt han sett ganska het ut under en längre tid och fortsatt producera match efter match.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyMartin JohanssonSHL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.