AC/DC - Står sig väl bland klassikerna

Skivor
PUBLICERAD:
AC/DC.
Foto: Josh Cheuse
"Ett statement från ett av världens mest hårt slående band, som uppenbarligen vägrar att ge upp."

Bandet som personifierat den långa vägen till toppen och som dessutom lyckats ge sin gamla dänga ”Dirty deeds done dirt cheap” en ny innebörd på gamla dagar har nu skakat av sig både skandaler och tankar på pensionering, för att istället ägna sig åt vad ingen annan någonsin kommer lyckas göra lika bra. En bedrift lika logisk som anmärkningsvärd och inget annat än ännu ett statement från ett av världens mest hårt slående band, som uppenbarligen vägrar att ge upp.

Faktum är att de tolv nyskrivna låtarna på "Power up" tillsammans bygger ett verk som inte skäms för sig i sällskap med de klassiska albumen. Sångaren Brian Johnson gör en lysande comeback och hela skivan känns som en värdig hommage till framlidne originalmedlemmen Malcolm Young.

Emil Ahlman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.