Hoppa till huvudinnehållet

Celine kan bli årets gruppträningsinstruktör: "Det känns helt overkligt"

Publicerad:
Celine Edqvist, instruktör i Jumping Fitness hos Hälsohuset Ilanda, kan vinna utmärkelsen "Årets gruppträningsinstruktör, vid träningsbranschens egen "Oscarsgala" Guldhjärtat.
Celine Edqvist, instruktör i Jumping Fitness hos Hälsohuset Ilanda, kan vinna utmärkelsen "Årets gruppträningsinstruktör, vid träningsbranschens egen "Oscarsgala" Guldhjärtat.

Utmärkelsen Guldhjärtat är lite av träningsbranschens egen Oscarsgala. I år kan Celine Edqvist, instruktör på Hälsohuset Ilanda, bli "Årets gruppträningsinstruktör".

Vanligtvis delas Guldhjärtat ut i samband med den stora Fitnessfestivalen i Stockholm. Festivalen är inställd på grund av coronapandemin, men utmärkelsen delas ut ändå.

Celine Edqvist, 18 år, är en av de nominerade i klassen "Årets gruppträningsinstruktör". Hon instruerar i träningsformen Jumping Fitness på Hälsohuset Ilanda i Karlstad.

– Det känns helt overkligt, Jag trodde verkligen inte att lilla jag skulle bli nominerad, säger Celine Edqvist.

Varför har du blivit nominerad, tror du?

– Jag vet faktiskt inte. Jag vill bara skapa träningsglädje och motivera dem som kommer till mina pass.

Hon upptäckte träningsformen redan som 12-åring. När hon fyllde 15 fick hon möjlighet att utbilda sig till instruktör och sedan dess har hon varit ledare i Jumping Fitness.

– Det är ett annorlunda sätt att träna på. Det är så roligt att se glädjen i alla och hur en trampolin kan ge så mycket glädje. Man kan hitta på så många olika saker med den.

Vad skulle det betyda för dig att vinna tävlingen?

– Det skulle betyda så mycket - att jag från lilla Karlstad skulle kunna nå så långt.

Artikeltaggar

GymKarlstadMotion och hälsa

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.