• idag
  18 jan
  -2°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.1 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   4.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Bevara Åsmyren och Abborrtjärn i Forshaga

Insändare
PUBLICERAD:
"Har ni inte tänkt på att många väljer att bo i Forshaga just på grund av dess närhet till naturen?"
Foto: Peter Bäcker
LIS är nya ledordet i Forshaga kommun.

LIS står för Landsbygdsutveckling i strandnära lägen. I praktiken innebär det att skogsområden ska tas bort från oss som redan bor i kommunen. För en tid sedan fick vi invånare lämna in förslag till kommunen om bevarande och utveckling. Där framgick tydligt att många ville bevara skogsområdet Åsmyren. I den sammanställning som kommunen gjorde, valde dom att endast redovisa de som var intresserade av bostäder på Åsmyren. Denna lilla skog som är mycket uppskattad av barn och används ofta av barnomsorgen för lek och utflykter. Dessutom kan de flesta nå området utan att vara beroende av bil. Redan för flera år sedan då förslaget kom på tal, var det många som protesterade. Vad hjälpte det? Nåväl, nu är beslutet fattat! Åsmyren ska bebyggas men först på tur är skogsområdet vid Abborrtjärn, där trädfällningen redan påbörjats. Ännu ett omtyckt område som besöks flitigt av både motionärer och de som väljer att ta en lugn promenad.

Har ni inte tänkt på att många väljer att bo i Forshaga just på grund av dess närhet till naturen? Varför väljer ni att endast presentera de förslag som ni själva vill höra? Det ni kallar dialog är i själva verket en monolog.

Forshaga, en barnkommun?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.