Hoppa till huvudinnehållet

Förlänger med Mallbacken – nionde raka säsongen i elitettan

Publicerad:
Susanne Skålberg är klar för sin fjärde raka säsong i Mallbacken.
Susanne Skålberg är klar för sin fjärde raka säsong i Mallbacken. Foto: Fredrik Finnebråth

Det blir hennes nionde säsong och när säsongen är färdigspelad har hon passerat 200 matcher i elitettan.

Susanne Skålberg, 25, är klar för ytterligare en säsong i Mallbacken.

– Jag trivs väldigt bra i Mallbacken, säger Skålberg.

Tidigare i veckan blev det klart att Frida Broström förlänger med Mallbacken. Nu kan klubben presentera ytterligare en förlängning. Susanne Skålberg, ursprungligen från Lesjöfors, kommer att göra sin fjärde säsong i Mallbacken 2021. Skålberg slog igenom redan 2013 i Qbik när hon startade 20 av 23 matcher.

2017 gjorde hon sin första säsong Mallbacken efter att Qbik åkt ur elitettan 2016.

– Då behövde jag en nytändning och jag hade bra kontakt med systrarna Stolpe och provtränade med Mallbacken och sedan blev jag kvar, säger hon.

Skålberg är en av spelarna i laget som haft Jonas Rehnberg som tränare förut. Rehnberg som kom in efter halva säsongen 2017 och såg till att rädda kvar Mallbacken hyllas av Skålberg.

– Jag kände när Jonas kom in som tränare och när Frida förlängde att jag kände mig sugen på att fortsätta. Vad jag minns av Jonas så var han tydlig med vad han ville och jag gillade sättet han vill spela fotboll på. Han vill använda ytterbackarna mycket och kräver mycket löpning av oss och vill att vi är med i offensiven, det gillar jag.

Inför helgens avslutande match mot Jitex står hon på 185 matcher i elitettan och lär med största sannolikhet passera 200 matcher när säsongen är färdigspelad.

– Jag är uppvuxen på bygden och en arena ute i skogen passar mig bra, där känner jag mig hemma, skrattar hon.

Christer Eriksson, ansvarig för sportgruppen i Mallbacken, är nöjd över att även Skålberg går att räkna in till kommande säsongs truppbygge.

– En försvarsspelare med bra snabbhet, aggressivitet och som jag sa, en bra inställning till allt. Hon ger alltid allt och det betyder mycket, säger han och fortsätter:

– Hon är en av de mest meriterade spelarna vi har och är såklart jätteglada att hon vill stanna. Det är en spelare som vi vet vad vi får av. Hon ger alltid allt och är väldigt proffsig, säger Eriksson.

Artikeltaggar

FotbollMallbackens IFSusanne Skålberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.