Storvinst för Örebro på hemmaplan

Ishockey
PUBLICERAD:
Örebro vann mot Malmö med 6–2. Arkivbild.
Foto: Anders Bjurö/TT
Säsongen började lite trögt – men nu är målformen total.
Mot Malmö gjorde Robin Kovacs sin 100:e SHL-poäng i karriären när Örebro till sist vann med 6-2.
Jag är en målskytt och vill göra mycket mål och det enda sättet att göra mål på är att skjuta. Det är något jag har tänkt mycket på, sade tvåmålsskytten till C More.

Och han kunde fira sina fullträffar i hemmaborgen där Örebro är urstarkt och tagit poäng samtliga SHL-matcher hittills denna säsong.

Men jumbon Malmö, som förlorat åtta av de nio senaste matcherna, inledde målskyttet i första perioden. Efter tolv minuter gjorde Ponthus Westerholm första målet när han bröt in från högerkanten och placerade pucken förbi Örebromålvakten Jhonas Enroth.

Men fem minuter senare tryckte backen Robin Salo in 1–1 mellan benen på Malmös målvakt Oscar Alsenfelt.

Närkegänget tog sedan över totalt och körde över gästerna i den andra perioden. Och plötsligt stämde också det mesta i powerplay – som Örebro varit näst sämst i ligan på.

Efter drygt tre minuter i mittenperioden klev först Oliver Eklind fram och gjorde sitt första SHL-mål i karriären när han från nära håll tryckte in 2–1 med en backhand.

-Jättekul att göra första målet, jag har haft en del lägen sedan tidigare som jag borde gjort mål på, sade forwarden Oliver Eklind till C More.

-Vi kom ut med bra fart och är riktigt starka i närkamperna, tillade han.

Kvarten senare ökade Borna Rendulic på ledningen till 3–1 och kort därefter sprätte Robin Kovacs välplacerat in nästa puck bakom Oscar Alsenfelt i spel fem mot fyra. Fjolårets prestigvärvning från Luleå gjorde därmed sin 100:e SHL-poäng i karriären.

-Jag försökt sätta den i mitt favorithörn och det funkade ju, sade han till C More.

Men Kovacs var inte nöjd där. Tre minuter in i tredje perioden satte han också 5–1 – också det i spel fem mot fyra. Och då har Örebroforwarden gjort sex mål på de sex senaste matcherna.

-Jag har jobbat mycket med mig själv vid sidan av isen. Mycket mentalt. Jag är en målskytt och vill göra mycket mål och det enda sättet att göra mål på är att skjuta. Det är något jag har tänkt mycket på inför säsongen, sade Örebros Robin Kovacs till C More inför matchen.

När sju minuter återstod fick även gästernas Jan-Mikael Järvinen göra sitt första SHL-mål från nära håll. Och när minuten återstod satte Örebros Emil Larsson punkt när han tryckte in 6–2.

-En riktigt skön vinst, vi vill ha revansch mot Malmö och så blev det. Sista 40 minuterna är helt och hållet våra, sade Robin Kovacs.

Tobias Wolf/TT