Hoppa till huvudinnehållet

23-åring slog busschaufför blodig på Strand – vädjar nu om vårdhjälp

Publicerad:
I helgen hölls häktningsförhandlingen mot den 23-åriga man som misstänks ha slagit en busschaufför blodig. Foto: Mikael Lindblom

Under häktningsförhandlingen uppgav den 23-åriga värmlänningen att han mår psykiskt dåligt och vill ha hjälp med sitt narkotikamissbruk.

Nu har han häktats för att ha slagit en busschaufför och rånat en person utanför en livsmedelsbutik.

Strax innan rusningstrafiken började på allvar vid 16-tiden i torsdags fick polisen i Karlstad ett larm om att en busschaufför blivit utsatt för en misshandel och hot vid Strand. Den misstänkta gärningspersonen skulle ha lämnat bussen till fots och försvunnit i riktning mot Karolinen.

Det dröjde inte länge förrän en patrull fann en person som stämde väl överens med signalementet man hade fått från chauffören och beslutade sig för att gripa den 23-åriga mannen.

Under helgen begärdes han häktad för våld mot tjänsteman och grovt hot mot tjänstemän, men även för ett misstänkt rån som ska ha skett utanför Coop i Molkom under onsdagen.

23-åringen erkände att han mycket riktigt hade slagit till busschauffören, men sa varken ja eller nej till misstankarna om det grova hotet.

Han blev rädd när han såg att chauffören blivit blodig – sagt under häktningsförhandlingen

"Han slog till busschauffören för att denne hade tagit tag i honom för att föra ut honom ur bussen. Han blev rädd när han såg att chauffören blivit blodig. Han vet inte om han hade med sig kniv vid tillfället", står det att läsa i handlingarna från förhandlingen.

Gällande händelsen i Molkom nekade mannen till rån, men erkände ringa stöld då han hade en vag minnesbild av att han kanske visade handtaget på en kniv för personen som utsattes för rånet.

– Jag har mått mycket dåligt psykiskt före dessa händelser, menade mannen under förhandlingen och att han har ett narkotikamissbruk han mer än gärna vill ha hjälp samt utreda sitt psykiska mående.

Mannen förekommer sedan tidigare under nio avsnitt i belastningsregistret, bland annat dömdes han till skyddstillsyn med föreskrifter i november i fjol för misshandel, olaga hot och flera stölder.

Rätten beslutade att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för de olika brotten, man ska även inhämta en så kallad paragraf 7-utredning för att se om mannen kan dömas till –eller är i behov av – rättspsykiatrisk vård.

Åtal ska vara väckt senast den 20 november.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrovt hot mot tjänstemanHäktningarKarolinenMolkomPolisenRånrättspsykiatrisk undersökningStrandvåld mot tjänstemanVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.