Hoppa till huvudinnehållet

Kampsportsgym flyttar norrut – till flygplatsen

Publicerad:
Samboparet Ruben Sibma och Jeanine Sanders ser båda med spänning fram emot etableringen ute vid Hagfors flygplats, i lokaler mer ämnade för både ett gym och kampsportsutövning.
Samboparet Ruben Sibma och Jeanine Sanders ser båda med spänning fram emot etableringen ute vid Hagfors flygplats, i lokaler mer ämnade för både ett gym och kampsportsutövning. Foto: Daniel Olausson

Ödsligt lokaliserat, ändå mer centralt än tidigare.

MK Gym öppnar i nya lokaler – det gamla kontorskomplexet vid Hagfors flygplats.

– Så nu kan även de som bor i Stockholm ta planet hit, skojar ägaren Ruben Sibma.

Kampsport och gym under samma tak

Det blev inte ens ett år på Bruksgatan i Munkfors. Efter en månads intensivt flyttarbete öppnade gymmet på bottenvåningen i det stora kontorskomplexet den gångna helgen i lokaler som enligt Ruben Sibma är mer gym- och kampsportskompatibla.

– Vi pratade med dem om det här redan innan vi bestämde oss för Bruksgatan. Vi gillade byggnaden, den är mer lämplig och fräsch, säger han.

Trots sitt ödsliga läge med flygplatsen som närmaste granne ser Ruben Sibma det alltså som att man nu kommer närmare sin kundkrets.

– Till viss del kan man säga att vi riktar oss till en speciell kundkrets som gillar kampsport, jag vågar nog säga att de som är intresserade av eller vill veta något om kampsport kommer till oss. Jag vågar också säga att vi är det enda som är på riktigt norr om Karlstad, säger han.

Öppet för alla

Och vill man inte ägna sig åt kampsport är även gymmet och spa-delarna med solarium och bastu till för alla.

För den som inte vill ägna sig åt kampsport står verksamhetens gym, solarium och/eller bastu till förfogande.
För den som inte vill ägna sig åt kampsport står verksamhetens gym, solarium och/eller bastu till förfogande. Foto: Daniel Olausson

Trots att det varit ett besvärligt år även för MK Gym har Ruben Sibma märkt av ett ökat intresse för verksamheten, och flera av kunderna från Munkfors har aviserat att de följer med ett par mil norrut.

– Vi har ju kids fit för 5-8-åringar och ungdomar på 9-16 år som förstås sprider ordet. Föräldrarna ser att de lär sig mer respekt och blir mindre aggressiva, säger han.

– Så förmodligen kommer det nog mer folk till oss nu. Vi har haft Hagforsbor som sagt att de inte kan ta sig till Munkfors och nu ligger vi varken i Hagfors eller Munkfors utan mitt emellan. Jag tror på det, extra mycket nu, ler han.

Artikeltaggar

HagforsHagfors flygplatsMotion och hälsaNäringslivRådaRuben Sibma

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.