Hoppa till huvudinnehållet

SM-guld till Karlstad

Publicerad:
SM-medaljörerna Sara Palmgren och Pernilla Lander Nordin.
SM-medaljörerna Sara Palmgren och Pernilla Lander Nordin. Foto: Lars Palmgren

Pernilla Lander Nordin, I2, har blivit svensk juniormästare i luftpistol.

SM avgjordes på Öckerö under helgen och totalt sex medaljer gick till skytteföreningen från Karlstad.

Pernilla Lander Nordin var tvåa efter de första femskottsserierna, men sedan drog hon bara ifrån och var helt ohotad till sista skotten. Hon spädde på med brons i damklassen efter att ha satt personrekord i grundomgången med 565 poäng och bärgade lagsilver tillsammans Sara Palmgren och Johanna Granqvist. Öckerö vann på svenskt rekord.

Pernilla Lander Nordin var inte nöjd med det, utan knep också juniorbrons i mixat lag för Aleholms skytteförening ihop med Martin Andersen.

I falling target blev Ingeborg Palmgren tvåa i damklassen bakom suveräna landslagsskytten Vendela Sörensson, Öckerö, och lade ett silver till sitt tidigare brons. Junioren Simon Eliasson tog sin första individuella SM-medalj, ett brons.

Artikeltaggar

I2 SkytteföreningSkytte

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.