Hoppa till huvudinnehållet

Byggnadsvårdspriset delas ut för femte gången

Publicerad:
Anna Jansson Heimdahl och Hans Heimdahl belönades med Karlstads kommuns byggnadsvårdspris 2019 för renoveringen av Annas släktgård i Ulvsby. Nu går det att nominera till årets pris.
Anna Jansson Heimdahl och Hans Heimdahl belönades med Karlstads kommuns byggnadsvårdspris 2019 för renoveringen av Annas släktgård i Ulvsby. Nu går det att nominera till årets pris. Foto: Lisa Olaison

Byggnadsvårdspriset har delats ut fyra gånger. I december är det dags för den femte utmärkelsen. Karlstads kommun stänger nomineringstiden den 15 november.

Byggnadsvårdspriset, som delas ut av stadsbyggnadsnämnden, ska enligt statuterna uppmuntra och belöna "särskilt värdefulla insatser inom byggnadsvården och byggnadskulturen".

Förra året gick priset till makarna Anna Jansson Heimdal och Hans Heimdal för upprustningen av Värmlandsgården i Ulvsbyn.

2018 uppmärksammades Lennart Sjökvist och Lena Wanke för vård och underhåll av ett bostadshus på Agardhsgatan 5.

Övriga två pristagare har varit Wermlands byggnadsgille (2017 för spridande av kunskap och hantverkstradition) och Prepart (2016 för renoveringen av tidigare Wermlandsbankens lokaler).

Artikeltaggar

ByggnadsvårdsprisetKarlstadNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.