Bruce Springsteen - Övertygar i vältajmat släpp

Skivor
PUBLICERAD:
"Tillsammans med sitt älskade E Street Band är Springsteens position som språkrör för ”mannen på gatan” fortfarande intakt, trots att ”Letter to you” är mer självbiografiskt reflekterande.

Att ”Brusan” valt att spela in och släppa nytt material just nu känns mot bakgrund av rådande pandemi och stundande presidentval lika naturligt som att svett är salt eller att makt korrumperar. Tillsammans med sitt älskade E Street Band är Springsteens position som språkrör för ”mannen på gatan” fortfarande intakt och trots att ”Letter to you” är mer självbiografiskt reflekterande än explicit politiskt så räcker det ju att ”The Boss” visar sig på en scen för att alla med hjärtat till vänster ska känna hopp om tillvaron.

En position som förvaltas mer än väl på detta tjugonde album, där rösten och låtskrivandet fortfarande övertygar i all sin enkelhet.

Emil Ahlman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.