Hoppa till huvudinnehållet

Kvinnomisshandlare döms till fängelse

Publicerad:
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
Foto: Peter Bäcker

Under fem månaders tid gjorde den svartsjuka mannen kvinnans liv till ett helvete.

Han ska nu avtjäna ett år i fängelse för fem olika brott.

I parets gemensamma bostad slog den 37-åriga mannen sin sambo blodig vid ett flertal tillfällen under året. Enligt åtalet ska han bland annat ha kopplat grepp kring kvinnans hans, tryckt upp henne mot en bokhylla och slagit henne med ett blad från takfläkten.

Till sitt försvar har mannen hävdat att det blivit alldeles för mycket alkohol i perioder, men att kvinnan fått skadorna genom att hon "ofta trillar".

Vid ett annat tillfälle ska mannen ha sparkat sambon i magen, men då skyllt på att han skulle drämma till en vinbox och råkat träffa kvinnan.

Domstolen avfärdar dock alla hans påståenden och dömer honom till fängelse i ett år för grov kvinnofridskränkning. Han döms även för att ha kört grovt rattfull samt två fall av misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDomarGrov kvinnofridskränkningMisshandelOlaga hotSkadegörelseVärmlands länVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.