• idag
  21 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • torsdag
  22 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Bättre skolpolitik med nya Hammarösamarbetet

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker
Angående "Har partiet tappat drivet?", i VF 15/10.

Det ställs ett par frågor från signaturen ”Hur länge ska vi få vänta på svar?” Jag vill börja med att bemöta den första om att Miljöpartiet gett Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ordförandeposter. Det är inte så det har gått till. Mp och C avslutade sitt samarbete med M, L, Kd som "gett" dem ordförandeposter. Här vill jag också skjuta in att jag verkligen hoppas att det inte bara handlar om att få poster och arvoden utan att med olika förtroendeuppdrag ge styrning åt förvaltningarna så att kommuninvånarnas skattepengar används på bästa sätt.

Mp är det minsta partiet på Hammarö. Partiet har 2 mandat. Socialdemokraterna har 11 mandat och är det största partiet på ön.

Efter valet bildades en majoritet med M 7 mandat och C, L, Kd och Mp 2 mandat vardera. Deras budget för 2021 föll och Socialdemokraternas och Vänsterpartiets budget antog av kommunfullmäktige. Majoriteten hade då kunnat styra kommunen med denna budget. Men då bröt Mp och C samarbetet med denna majoritet.

Socialdemokraterna som det största partiet tog då ansvar för att få en ny majoritet till stånd. I den nya majoriteten ingår också Mp En fråga som ställs är hur man bedriver en bättre miljö- och skolpolitik?

Socialdemokraternas och Vänsterpartiets budget har räddat många förskoleavdelningar. Tidigare majoritets budget hade lett till stängning av dubbelt så många avdelningar.

Slutsatsen blir att Mp bedriver en bättre skolpolitik nu tillsammans med S, V och C.

Vad beträffar miljöfrågor så tog den förra majoriteten där Mp ingick bort kommunens miljösamordnare och en anställd i ett miljöprojekt. Jag tycker att den nya majoriteten måste stärka kommunens miljöarbete med stöd av Agenda 2030 för ett hållbart samhälle. Det är inte i första hand i kommunens bolag som parterna driver sina hjärtefrågor.

Eva Nordlöf (S)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.