• idag
  21 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Politiska prioriteringar är nödvändiga

Insändare
PUBLICERAD:
Politiska prioriteringar är nödvändiga, betonar kommunalrådet Jens Fischer (OR).
Foto: Peter Bäcker
Egentligen finns det många anledningar att inte svara på anonyma insändare, men vi väljer ändå att svara ”besviken skattebetalare” som hade en insändare i VF den 14 oktober.

Att alla inte tycker som vi är för oss självklart, lika självklart som att vi blev största parti i valet 2018 därför att många kommuninvånare valde att lägga sin röst på oss. Man såg en möjlighet till förändring, utveckling och ett nytt styre.

Det är i den rollen och med det stödet vi idag styr Hagfors kommun. Vi tar inte lätt på uppgiften, och att styra i minoritet är i sig en utmaning. Men vi gick till val på ett framtidsprogram som sträcker sig över åtta år och vi jobbar hårt för att det vi lovat också ska bli verklighet. Det är kärnan i vår politik. Sakfrågorna, kontakten med väljarna, kommunikation och öppenhet. Någon skulle kalla det för transparens. Vad gör vi och varför gör vi det?

I insändaren kritiseras vi för att vi genomför vår politik. Det gäller förstås beslutet om Råda skola, men glöm inte att vi också räddade kvar mellanstadiet i Sunnemo skola. Vi är lika säkra i vår vilja att renovera Kyrkhedens skola i Ekshärad för att behålla och renovera en F-9 skola i kommunens näst största tätort.

Vi har också lagt mycket tid på att få fart på bygget av seniorhuset vid Uvån Strand i Hagfors. Där är det varken OR eller Hagfors kommun som bygger, men det krävdes en kommunal borgen och att OR drev på för att det efter många år skulle bli verklighet. Nu står våra årsrika äldre kommuninvånare i kö för en lägenhet i huset som snart ska byggas. De nya hyresgästerna säljer sina hus till yngre familjer och stannar själva kvar i Hagfors kommun. Det vinner vi alla på.

Vi ser i olika mätningar en förändring som är viktig och mätbar. Människor i vår kommun känner sig mer delaktiga. De trivs och talar gott om sin hemkommun, därför att det ser en positiv utveckling. Det händer saker som det inte har hänt på lång tid Hagfors kommun.

Det byggs i tätorten men även på andra ställen i kommunen. Det planeras för omfattande investeringar i skola och äldreomsorg och våra företag går bra, trots pandemi och en orolig världsekonomi. För många företag är det stora bekymret att rekrytera kompetent personal. Vi ser det, lyssnar på våra företagare och vet att vår roll i det sammanhanget är att erbjuda en kommun där människor trivs och dit människor vill flytta. Så kan vi locka kompetens och nya medmänniskor. Så vill vi bygga vår kommun.

Sen kan vi träta om allvädersbanor, airdomen och var de ska byggas. Vi kan få kritik för att vi inte går med på allt och inte gör allt samtidigt. Men det är politiska prioriteringar som krävs, politiska prioriteringar som är nödvändiga.

I insändaren ställs frågan hur vi ska använda de miljoner som staten skjuter till för förbättringar i äldreomsorgen. Det enkla och tydliga svaret är, till förbättringar i äldreomsorgen.

På slutet får vi kritik för att vi i ett inlägg på Facebook har svarat en person som på OR:s Facebooksida kritiserat vårt beslut och vår faktakontroll när det gäller de planerade allvädersbanorna vid Hagforsvallen. Personen ansåg, under eget namn och inte anonymt, att vi inte höll oss till fakta. Utan att gå in på detaljer fick personen svar på vår sida, vilket väl är helt i sin ordning. Om något i vårt svar inte stämmer kan ”Besviken skattebetalare” gärna kontakta någon i vårt parti så lovar vi att förklara det hela.

Jens Fischer OR

Kommunalråd

Hagfors kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.