• idag
  21 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Rädda Lesjöfors och Rämmen!

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: VF arkiv
Är gammal Lesjöforsbo som har återvänt. Vad har hänt med vårat fina Lesjöfors? Längs inlandsvägen som är turiststråk är husen skam för bygden.

Tänk om det finns några eldsjälar som med gemensamma krafter vänder bygden till ett attraktivt turistmål. Restaurera husen och starta Bed&Breakfast och sommarcafé i lugn miljö som lockar skidturister, kanotister, cyklister och vandrare. Många föredrar mindre boenden utan trängsel. Det här kan vända trenden på fastigheter och får behålla duktiga drivande ungdomar kvar i bygden där framtiden ser lovande ut och vågar satsa på något nytt. Man kan söka bidrag från Allmänna arvsfonden, EU- bidrag eller från staten. Det kan även leda till att brottsligheten minskar, mota bort dem och göra dem obekväma.

Sammanlänka Lesjöfors och Rämmen genom att riva rälsen och göra en cykelväg. Det är livsfarligt att gå, cykla och dra sina kanoter på denna racerbana som det är nu. Genom dessa åtgärder skulle det gynna affärer, museet, Lesjöby camping och turism att sätta sig in i vår kultur och historia. Samt vad Esaias Tegnér och Carl von Linné med flera åstadkom i Rämmen.

Cykelvägen sätter folk i rörelse, både unga och gamla och även skolan kan dra nytta av denna förhoppningsvis färdiga cykelväg till våren 2021.

Förhoppningsfull återvändare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.