Hoppa till huvudinnehållet

CSK-patient avled efter fördröjd diagnos

Publicerad:
Reporter Jonas Brefält
Jonas Brefält
jonas.brefalt@vf.se
Inspektionen för vård och omsorg avslutar lex Maria-utredningen gällande en patient som avled på Centralsjukhuset i Karlstad.
Inspektionen för vård och omsorg avslutar lex Maria-utredningen gällande en patient som avled på Centralsjukhuset i Karlstad. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Region Värmland har fullgjort sina skyldigheter, anser Inspektionen för vård och omsorg, och avslutar ett ärende gällande en patient som avled.

En patient vid ortopeden på Centralsjukhuset hade cirkulationsvikt i tarmen, men diagnosen fördröjdes. När den väl var ställd blev det akut operation, intensivvård och ytterligare två operationer. Men patienten återhämtade sig inte utan blev sämre och avled.

Händelsen anmäldes enligt lex Maria och nu konstaterar Ivo att regionen fullgjort sina skyldigheter att utreda och anmäla allvarliga vårdskador. Ivo anser också att regionens slutsatser är rimliga och avslutar nu ärendet utan ytterligare åtgärder.

Artikeltaggar

IvoKarlstadLex MariaVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.