Hoppa till huvudinnehållet

Brenda Grif vann på nytt banrekord

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Brenda Grif imponerande vid sin seger i V64-3.
Brenda Grif imponerande vid sin seger i V64-3. Foto: Lennart Kihlman

Björn Goop dominerade med eftertryck på Färjestad under måndagskvällen.

Han vann fyra lopp och när Brenda Grif vann V64-3 gjorde hon det på ett nytt banrekord för utlandsfödda treåringa ston: 14,2/2 140 meter voltstart.

Brenda Grif gjorde sin tredje start i regi Björn Goop och det blev den andra raka segern för sin nya tränare.

Från ett tredjespår i volten tog hon ledningen och det första varvet öppnades på snabba 14,5. Havana Boko kördes fram utvändigt ut på slutvarvet och svarade för en vass insats men Brenda Grif vann säkert.

– Hon ökade tempot på egen hand på mellanvarvet då hon är lite ambitiös, men hon hade mod och kraft att gå undan till slut. Jag hade respekt för flera av motståndarna när vi var på den sista långsidan men jag tycker att hon var rejäl, sa Goop.

I V64-1 var det en hård spetskamp mellan Enzo Am från innerspåret och Anthara Bi där den sistnämda tog sig förbi in i den första kurvan. Björn Goop fick sedan dämpa tempot en bit mitt i loppet efter den snabba öppningen och Anthara Bi vann mycket enkelt på snygga 12,1 över kort distans.

Innan V64-spelet vann Goop med Spirou Skift från spets och med Genta Oh Ja från utvändigt ledaren.

Vass spurt

Chef M.M. avslutade vasst till andraplatsen på Färjestad den 28 september och trots att han hade ett tolftespår i V64-2 var det dags för en seger. Michael Larsson hittade tredje par utvändigt och när han attackerade med en för dagen barfotatravade Chef M.M. i den sista kurvan så bara blåste han förbi konkurrenterna på ett imponerande sätt.

Per Nilsson avgjorde grundserien i Värmlands Folkblads Amerikaresa genom att vinna V64-4 med Livi Oboy. Med knapp marginal höll Livi Oboy ut Epic Victory i spetskampen. När väl det momentet var avklarat var det lugna gatan för Livi Oboy som tog en enkel seger och Jonas Mobergs hästar visar en härlig höstform.

Dramatik i V64-avslutningen

I V64-6 blev det dramatiskt till slut. Favoriten Zenzero Jet hade kopplat greppet på upploppet, men galopperade kort före mål. Därmed vann Magnus Jakobsson med Townshend Broline som hade gjort grovjobbet på egen hand i loppet.

En annan som gjorde grovjobbet i sitt lopp var Riptide R.D., som vann V64-5 med Pierre Nyström.

Artikeltaggar

Björn GoopFärjestadstravetJonas MobergMagnus JakobssonMichael LarssonPer NilssonTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.