Viktor Olsson - Forcerat på uttömt tema

Skivor
PUBLICERAD:
Foto: TMB Records
"Istället för känsligheten som fanns i 'Stenungsund' låter det här gubbigt och forcerat, kanske för att han lägger mer tryck i rösten, kanske för att tematiken är uttömd."

Många sveptes med av Viktor Olssons västkustromantiska soulpop när han debuterade 2015 och på tredje skivan är han kvar i ungefär samma spår. Vardagsbetraktelser, nostalgiska minnen och kärleksskildringar, allt oförargligt förpackat för P4-rotation.

Men jämfört mot tidigare har Olsson tappat den lilla udd han hade. Istället för känsligheten som fanns i ”Stenungsund” låter det här gubbigt och forcerat, kanske för att han lägger mer tryck i rösten, kanske för att tematiken är uttömd.

Ett par lyckade inslag är ”Allt jag ville säga” som har några toner av ”Fairytale of New York” samt Vilma Floods körande i ”Du och jag” där hennes inhopp täcker upp för ett annars ganska banalt textförfattande.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.