Hoppa till huvudinnehållet

Lindell väntar på svar – Degerfors jagar ny seger

Publicerad:
Degerfors ser fram emot mötet med IK Brage.
Degerfors ser fram emot mötet med IK Brage. Foto: Lisa Olaison

Degerfors har chansen att rycka ytterligare i Superettantoppen när man på lördag gästar tabellsexan IK Brage.

Och precis som mot Västerås senast gör värmlänningarna det utan wingbacken Erik Lindell.

– Han har inte hunnit träna någon fotboll över huvud taget, säger tränaren Andreas Holmberg.

Sjukdomsfall har stört Degerfors uppladdning inför helgens match på Domnarsvallen som Andreas Holmberg har ringat in som en av säsongens tuffaste bortamatch.

Både Tufve Östlund och Christoffer Wiktorsson har varit indisponibla men inte testats positivt för corona.

– Vi får se på matchdagen hur vi gör med deras medverkan, säger Andreas Holmberg som återigen får klara sig utan Erik Lindell.

– Han gjorde en magnetkameraundersökning i torsdags men än så länge har vi inte fått svar på bilderna. I värsta fall kan det dröja till måndag men han kommer inte vara med mot Brage, den saken är säker.

Då wingbacken inte fått någon omfattning på skadan har han inte heller fått träna med övriga laget.

– Han har inte kört någon fotboll över huvud taget. Det kan han inte göra förrän vi vet vad det är. Dessutom är han inte i skick att göra det heller.

Holmberg är dock nöjd över vad ersättaren Gustav Granath åstadkom på Lindells plats där man dessutom valde att flytta in Daniel Janevski som mittback mot Västerås.

– Jag tycker Gustav gjorde en jättebra match. Nu ser vi hur viktigt det är att ha spelare som kan spela på flera positioner. Janevski gjorde det dessutom jättebra som mittback. Vi har helt klart ett bra lag.

Hur är känslan inför helgens match?

– Den är bra men vi vet samtidigt om att det kommer bli tufft. Detta är en av de svåraste bortamatcherna i serien på förhand tillsammans med Öster och Norrby. Det gäller att nå upp i en topprestation för att ta poäng.

Rödvitt har sex raka segrar i bagaget där man försvarsmässigt näst intill varit fläckfria.

– Jag vill att vi fortsätter med vårt höga försvarsspel och sätter press på motståndarna, precis som i den senaste matchen. Sedan vill jag att vi fortsätter jobba i djupled som varit vägvinnande. Vi är som farligast när vi får rörelse bakom motståndarnas backlinje.

Tätt spelschema

Forwardstrion med Johan Bertilsson, Villiam Dahlström och Victor Edvardsen har fått mycket speltid under hela säsongen.

Men när Degerfors nästa vecka går in i en period med tre matcher på åtta dagar så behöver tränarduon se över belastningen.

– Nu när det blir tajt mellan matcherna så finns det alltid en risk att överbelasta kropparna. Men alla gånger vi haft ett tajt spelschema så har vi vilat någon av dem vid något tillfälle. Nu lyckades vi dessutom byta ut två av dem ganska tidigt senast så de ska vara pigga till helgen. Nästa vecka kommer vi nog gå runt på mycket folk skulle jag tro.

Artikeltaggar

Andreas HolmbergChristoffer WiktorssonDaniel JanevskiDegerfors IF HerrErik LindellFotbollJohan BertilssonTufve ÖstlundVictor EdvardsenVilliam Dahlström

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.