• idag
  25 nov
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  26 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  27 nov
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  28 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

KD har helt spårat ur

Ledare
PUBLICERAD:
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har spårat ur.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Inte nog med att KD-ledaren Ebba Busch festar runt i Stockholmsnatten, bryter mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer och driver en meningslös misstroendeförklaring mot Stefan Löfven. Hon och hennes parti spårar också ur i sakpolitiska frågor.

Att sända invandringskritiska signaler har blivit allt mer poppis på högerkanten. Det är precis det KD gör när partiet nu vill lägga ner hemspråksundervisningen. Forskning visar att barn som tidigt får två språk klarar skolan bättre. Det stärker dem genom hela livet.

Kristdemokraterna har tidigare hållit med om det, men nu har de plötsligt svängt. Det finns stora brister i hemspråksundervisningen och därför ska den avskaffas, hävdar partiet.

Ja, det är ett känt faktum att det är för många obehöriga lärare och att resultaten är för dåliga. Men det normala i sådana fall är att man ser till det blir fler behöriga lärare som kan höja resultaten.

Fast den taktiken gäller ju inte om huvudorsaken till utspelet är att visa att KD minsann inte daltar med invandrare. Det är inte mycket av kristen människosyn kvar i partiet sedan Ebba Busch tog över.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.