Hoppa till huvudinnehållet

Matchstraff i speciella mötet: ”För het”

Publicerad:
Grums Pelle Hedlund (nummer 20) fick matchstraff i förlusten mot Mariestad.
Grums Pelle Hedlund (nummer 20) fick matchstraff i förlusten mot Mariestad. Foto: Peter Gustafsson

Han skrev kontrakt med Mariestad men hade redan ett avtal med Grums. Det är också i Grums Pelle Hedlund spelar den här säsongen.

I kväll fick Hedlund matchstraff när lagen möttes och Grums föll med 0–4.

– Jag var för het, säger han.

Det var en rörig historia som utspelade sig i somras. Mariestad presenterade Pelle Hedlund som nyförvärv. Men Hedlund hade redan ett påskrivet kontrakt med Grums.

Där är också i Grums som Pelle Hedlund spelar nu. Och i kväll var det bortamatch mot just Mariestad i Hockeyettan där Grums förlorade med 0–4.

– Vi är inte beredda att ge 100 procent. Jag tycker att vi är för veka i varenda i situation. Vi smäller inte på ordentligt och checkar inte på deras backar som vi ska göra och vi tar för lite avslut helt enkelt. Men visst, Mariestad är väldigt bra också, säger Pelle Hedlund.

Hur speciell match var det för dig?

– Det påverkade inte någonting faktiskt. Jag hörde ingenting om det och det var lugnt.

En match där Pelle Hedlund drog på sig ett matchstraff 5+20 minuter för checking from behind med knappt tre minuter kvar av tredje perioden.

– Jag var för het. Jag var förbannad så in i helvete. Jag ville att vi skulle göra mål och så blev jag lite väl het. Pucken kom upp högt i luften och jag tror att han (Mariestadsspelaren) kollar efter puck och jag tycker att jag sätter (tacklingen) i axeln, men domaren tycker ryggen och spelaren stod lite nära sargen. Men det gick bra med honom så det var lugnt så sett. Jag vet inte varför domaren tog av mig, men jag kanske är enögd där. Jag tyckte inte det var så farligt.

– Om det hade hänt i andra eller första perioden hade det nog inte varit matchstraff. Men nu var det tre minuter kvar. Men jag vet inte, den kanske var ful. Jag har inte sett den i efterhand. Men enligt min uppfattning är den inte så ful och han blir inte skadad. Men jag vet inte, jag var som sagt het och förbannad. Då rinner det över ibland.

Grums föll i bortamatchen mot Mariestad.
Grums föll i bortamatchen mot Mariestad. Foto: Peter Gustafsson

"Inga hard feelings"

Mariestads sportchef Carl Johansson är inte upprörd över tacklingen.

– Det var inte så farligt tycker jag. Lite onödigt kanske med tanke på vad som händer och sedan blev det lite gruff. Men det var inget mer med det, säger Johansson.

– Det är sådant som händer i stridens hetta. Det gick bra för alla inblandade och det finns absolut inga hard feelings mellan oss. Vi har jättebra relation med Pelle så det är inga konstigheter alls.

Vad gör att ni vinner med 4–0?

– I grunden så är vi ett bättre hockeylag än vad Grums är och idag är alla påkopplade och vi spelar en frejdig ishockey. Jag tror inte Grums gör sin bästa match heller. Vi spelar en bättre hockey för dagen och det är väl det som avgör.

Mariestads Douglas Lögdal gjorde 1–0-målet när Grums besegrades med 4–0.
Mariestads Douglas Lögdal gjorde 1–0-målet när Grums besegrades med 4–0. Foto: Peter Gustafsson

Artikeltaggar

Grums IK HockeyHockeyettanIshockeyPelle Hedlund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.