Hanna Järver - Med en formidabel popsmocka

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hanna Järver.
Foto: Claudio Bresciani / TT
"Trasiga 'Noll' skulle kunna vara hämtad från ett grammisvinnande album med Veronica Maggio."

Förra veckan kritiserade jag Fleet Foxes grymma album för att vara lite långt. Och nu landar Hanna Järvers formidabla popsmocka på mitt bord och… bara 25 minuter? Vad är det för fel på lagom egentligen? Mellan de många tryckningarna på playknappen hinner dock Järver imponera med coolhet och grymma poptexter. Idel drömska explosioner. Från den Kent-ekande ”Josephine” till den efterfeststunsande ”Apocalypse”.

Och trasiga ”Noll”, som skulle kunna vara hämtad från ett grammisvinnande album med Veronica Maggio. ”McDonalds hela veckan, jag bryr mig noll”. På tal om grammisvinnande förresten, det finns flera kategorier Hanna Järver skulle passa för.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.