Dubbelt så många med dubbel hastighet

Nyheter
PUBLICERAD:
Jag gillar att se på film. Problemet är att jag inte konsumerar mina dvd-filmer i den takt jag köper dem.

Förra veckan hade en försäljare rea på rean. Då blev det nästan för billigt. Jag slog till på tio filmer, varav jag redan sett nio. Men de kan vara roliga att se igen.

De senaste fynden hamnade i de tre travar av dvd-fodral med filmer jag vill se och som jag staplat vid sidan om tv-apparaten. Staplarna växer sig bara högre och högre. När jag kontrollräknade i söndags kom jag upp i 210 fodral och då ligger det både två och tre filmer i vissa fodral.

Jag har även ett 60-tal filmer liggande i en bokhylla i ett annat rum plus att jag arkiverat närmare 100 filmer i en kartong i garderoben. De sistnämnda har nog legat där i fem år. Jag har garanterat glömt bort de flesta titlarna. Med tanke på att jag snittar en sedd köpefilm per vecka – jag prioriterar nya filmer och serier på Cmore och Viaplay – lär det dröja år innan jag behöver rota fram kartongen.

För att råda mot på problemet får jag börja anamma strategin med dubbel hastighet. Det är så jag gör med filmer på Cmore och Viaplay. Jag ger alla filmer en chans. Är de inte tillräckligt intressanta trycker jag på forward-knappen på fjärrkontrollen efter en kvart och ser resterande del i dubbel hastighet. Är de helt ointressanta blir det tredubbel hastighet. Jag har som princip att på något sätt se klart filmen.

Vad min genuint filmintresserade kollega på jobbet tycker om film i dubbel hastighet? Det är inte tryckbart. Vi kan nöja oss med att han oförstående skakar på huvudet när jag säger att jag "sett" den och den filmen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.