Replik: Jag har ingen Mumin-mugg

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten har ingen Muminmugg.
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Replik på insändare från Janne Ekelöf

Hej Janne.

Jo, jag såg ju din slutreplik i VF den 18/9 och jag var allt på väg att svara dig, men livet kom emellan. Tack för din påminnelse i Facebook-gruppen "Välkommen Mumin" idag den 28/9. Så nu sitter jag här på min lunch och skriver dessa rader till dig, samtidigt som jag njuter av den medhavda lunchen.

Du vidhåller att gruppen Välkommen Mumin håller på med försäljning. Låt oss titta på inläggen från årsskiftet tills tidpunkten då du publicerade din initiala insändare i detta ämne i gruppen. Detta skedde den 23/8. Jag räknar till 125 st inlägg i gruppen.

Strax under 10 procent innehåller ett inlägg som jag identifierar som ren försäljning. Att då bygga en insändare på att enda som sker i gruppen är försäljning av Mumin-produkter, är i mina ögon, enbart för att svartmåla dina meningsmotståndare.

Detta vill jag hävda, är syftet på din initiala insändare, trots att du hävdar annat i din senaste insändare.

Nu har jag aldrig frågat varför Värna-gruppen har en administratör. Alla grupper som skapas på Facebook ska, enligt den information som jag har, ha en administratör så även "Välkommen Mumin". Min fundering var och är, huruvida DU tycker att det är att främja dialogen med att låsa ute en stor del personer som har en positiv inställning på Skutbergets utveckling?

Jag tror nämligen på att om man diskuterar med varandra så hittar man lösningar.

Det är jättetråkigt att du upplever tonläget för högt. Men, vet du. Det finns administratörer som kan agera, om du upplever ett osunt tonläge. Du vet säkert hur du kan anmäla inlägg. Gör så och främja ett gott debattklimat.

Men du har ju skrivit att du inte vill fortsätta den här dialogen så även jag avrundar den här insändar-dialogen. Låt mig dock skicka med dig några frågeställningar som du gärna får använda till framtida insändare, oavsett vilket ämne du vill skriva om.

1. För vem skriver jag denna insändare? Dvs, vem vill jag ska påverkas av insändaren?

2. Vad är mitt budskap? Vad vill jag säga med insändaren? Vad är viktigt att mottagaren får veta?

Nu får det bli en kopp kaffe på maten. Jag har ingen Mumin-mugg, men du kanske vet vart jag kan köpa en? Du kan svara i vår gemensamma grupp, Välkommen Mumin.

Ulf Larsson

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.